Inspecția Judiciară a decis să facă o sesizare din oficiu în legătură cu comportamentul judecătoarei de la Judecătoria Mangalia, care se ocupă de dosarul lui Vlad Pascu, individul responsabil pentru accidentul mortal în care au murit doi tineri la 2 Mai. Judecătoarea a fost acuzată că a cerut buletinul tânărului decedat în accident!

Inspecția Judiciară a intervenit din oficiu în cazul judecătoarei de la Judecătoria Mangalia, care se ocupă de dosarul lui Vlad Pascu, tânărul care a provocat accidentul în care au murit doi tineri la 2 Mai, în vara anului trecut. Acuzațiile aduse judecătoarei de către părinții victimelor afirmă că, la primul termen de judecată, aceasta a solicitat buletinul tânărului decedat în tragedie, fără să fie conștientă că acesta a decedat.

Reprezentanţii Inspecţiei Judiciare: „În urma informaţiilor apărute în spaţiul public privind modul de desfăşurare a şedinţei de judecată din data 22.02.2024 la Judecătoria Mangalia, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu faţă de judecătorul desemnat să soluţioneze dosarul privind accidentul din data de 19.08.2023. Sesizarea din oficiu vizează respectarea obligaţiei de studiere a dosarelor anterior şedinţei de judecată (inclusiv din perspectiva prezenţei în instituţie a judecătorului anterior acestei date), maniera de gestionare a dosarelor şi şedinţelor de judecată, comportamentul judecătorului în şedinţele de judecată, în principal cu referire la şedinţa de judecată din data de 22.02.2024, precum şi existenţa unor eventuale situaţii de incompatibilitate în legătură cu dosarul menţionat”.

Judecătoarea desemnată să judece dosarul lui Vlad Pascu, tânărul care a provocat accidentul mortal în vara trecută, fiind drogat, este Ioana Ancuţa Popoviciu, de la Judecătoria Mangalia. La primul termen de judecată, care a avut loc joi, judecătoarea a solicitat buletinul tânărului decedat în accidentul rutier, fără să știe că acesta a decedat. Părinții victimelor s-au revoltat și au afirmat că iau în considerare să ceară mutarea procesului la altă instanță.

Ei au fost supărați și de faptul că au fost chemați la instanță la ora 9:30, dar procesul s-a amânat până la 12:30 deoarece Vlad Pascu avea termen în același timp la Tribunalul Constanța, unde se judeca cererea sa de eliberare din arest preventiv. Părinții victimelor au susținut că ar fi putut fi anunțați în avans cu privire la această situație. De asemenea, au acuzat că atunci când judecătoarea a intrat în sala de judecată, aceasta mesteca gumă.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată în luna octombrie a anului trecut, după ce în data de 19 august 2023 a intrat cu mașina într-un grup de tineri care mergeau de la Vama Veche către 2 Mai. În urma impactului, doi dintre ei, o fată și un băiat, au murit, iar alți trei au fost răniți. După producerea accidentului, Vlad Pascu a fugit, fiind ulterior prins de polițiști în Vama Veche. El a fost testat antidrog, iar analizele au indicat că în momentul accidentului rutier se afla sub influența a cinci substanțe interzise. Vlad Pascu se află în arest preventiv din data de 20 august 2023, iar toate cererile sale de eliberare au fost respinse.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *