Sursa: dhe.ro

Vineri a avut loc noua sesiune de înscriere pentru programul „Casa Verde Fotovoltaice” prin intermediul unei aplicații. Administratia Fondului de Mediu anunta că din primele 9 minute un număr de 4.993 de persoane fizice s-au înscris.

”Ni s-a reconfirmat interesul pe care oamenii îl au faţă de acest program. Există o cerere foarte mare pentru subvenţia de 20.000 de lei oferită de AFM fiecărui beneficiar pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice, iar înscrierile de astăzi s-au desfăşurat în cele mai bune condiţii.

Persoanele fizice din celelalte regiuni care doresc să se înscrie în program o vor putea face în zilele următoare, conform calendarului publicat pe site-ul instituţiei, în limita bugetului alocat fiecărei regiuni.”, a declarat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu, confrom StirileProTv.

„Vineri, 19 mai, începând cu ora 10:00, vom da startul unuia dintre cele mai populare şi aşteptate programe de finanţare „Casa verde Fotovoltaice”. Oferim o finanţare în cuantum de 20.000 de lei pe solicitant, sub condiţia unei contribuţii proprii a beneficiarului de 2.000 lei. Bugetul total al programului este de 1,75 de miliarde de lei, echivalentul a peste 87.000 de sisteme fotovoltaice.

Având în vedere numărul foarte mare de doritori şi pentru a nu suprasolicita aplicaţia informatică, am decis să lansăm sesiunea de înscriere în 8 etape, câte una pentru fiecare regiune de dezvoltare a României. Începând de mâine şi până pe 23 mai va fi deschisă sesiunea pentru locuitorii din regiunea Bucureşti – Ilfov. Pentru înscriere am pregătit o aplicaţie foarte simplă şi uşor de folosit.

Solicitanţii nu au nevoie decât de câteva minute din timpul lor şi de cele patru documente în format pdf: cartea de identitate, extrasul de carte funciară, certificatul fiscal care atestă lipsa datoriilor la bugetul de stat şi certificatul fiscal care atestă lipsa datoriilor la bugetul local”, a declarat ministrul Mediului Barna Tanczos.

În acelaşi timp, potrivit Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), în perioada 27 iunie, ora 10:00 – 29 iunie, ora 23:59, se vor putea înscrie în program şi unităţile de cult.

Sursa: stirileprotv.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *