Luana Alonso, înotătoare din Paraguay în vârstă de 20 de ani, a fost exclusă din Satul Olimpic al Jocurilor Olimpice de la Paris din cauza unor acte de indisciplină. Alonso, care a participat la proba de 100 m fluture, nu a reușit să avanseze în semifinale și a anunțat ulterior retragerea din natație.

După ce a petrecut câteva zile la Paris pentru a-și susține colegii din echipa națională, Alonso a părăsit Satul Olimpic fără a anunța autoritățile, pentru a vizita Disneyland. Această acțiune a fost considerată o încălcare a regulamentului și, prin urmare, oficialii Comitetului Olimpic din Paraguay i-au solicitat să părăsească imediat Satul Olimpic, subliniind că „prezența sa creează un mediu nepotrivit” pentru restul sportivilor.

Într-un mesaj oficial trimis de Larissa Schaerer, șefa Comitetului Olimpic din Paraguay, Alonso a fost informată că trebuie să plece din Satul Olimpic, deoarece comportamentul ei a fost considerat nepotrivit pentru echipă. „Vi se solicită să vă părăsiți imediat Satul Sportivilor din cadrul JO de la Paris. Prezența dumneavoastră creează un mediu nepotrivit în cadrul echipei Paraguayului,” a fost mesajul transmis de oficiali.

Luana Alonso a confirmat retragerea sa din natație pe rețelele sociale, exprimându-și regretul față de situație și mulțumind susținătorilor ei din Paraguay. „Acum este oficial! Mă retrag din înot și vă mulțumesc tuturor pentru sprijinul acordat. Îmi pare rău, Paraguay, nu pot decât să vă mulțumesc pentru tot!” a postat Alonso.