Sursă foto: GSP

Petrolul Ploiești a pierdut fără drept de apel ultima partidă din play-out-ul acestui sezon de Superliga, „acasă” la FC Argeș Pitești (scor 3-0). Elevii lui Bogdan Argeș Vintilă au reușit astfel să atingă un loc de baraj pentru menținere în primul eșalon fotbalistic, prin golurile înscrise de Tofan (min. 27), Jobello (min. 85), respectiv Jakolis (min. 90+3).

  • La baraj, FC Argeș se va confrunta cu Dinamo București sau Oțelul Galați, în funcție de rezultatele din ultima etapă a play-out-ului din Liga a II-a.

Petrolul a jucat în 10 oameni încă din minutul 62, atunci când Robert Moldoveanu a văzut cartonașul roșu după un fault asupra lui Rizzi (Marcel Bîrsan arătase, inițial, „galbenul”, dar s-a răzgândit revăzând faza pe monitoarele VAR). Peste 10 minute, Irobiso a fost și el eliminat.

Același atacant marcase, în minutul 50, un gol superb, printr-un lob, care a fost însă anulat pe motiv de off-side, după consultarea VAR.

În ciuda victoriei fără drept de apel, FC Argeș depindea de rezultatul partidei Chindia Târgoviște – FC Voluntari (2-2). Dacă dâmbovițenii, care au revenit după ce au fost conduși la două goluri diferență, ar mai fi marcat o dată, victoria contra „lupilor” le-ar fi fost inutilă argeșenilor. Până la urmă, Chindia este echipa retrogradată, chiar la inaugurarea propriului stadion!

Aspecte inedite remarcate de reporteri la meciul de la Pitești

Reporterii Gazetei Sporturilor au observat mai multe lucruri neobișnuite la partida pierdută de Petrolul împotriva argeșenilor, trecându-le în revistă astfel:

  • Tehnicianul de la FC Argeș, Bogdan Argeș Vintilă, și-a păstrat obiceiurile din vremea când antrena FCSB. Fostul portar s-ar fi rugat minute bune pe holurile din zona vestiarelor și ar fi dat și cu tămâie în vestiar înaintea partidei.
  • Tony Njike, mijlocașul Argeșului, a fost titular, deși a venit cu o zi înaintea partidei cu Petrolul în România și nu a avut niciun antrenament cu echipa! Njike a lipsit două săptămâni de la echipă, după ce soția a născut, în Franța.
  • Costinel Tofan, care a și marcat, a jucat cu ghete împrumutate de la Andreas Calcan. „D-aia a dat gol, că a jucat cu ghetele mele” a glumit Calcan la final.
  • Puțin peste 4000 de fani erau pe stadion la începutul meciului. După ce Tofan a marcat și jocul rezultatelor a început să îi avantajeze pe piteșteni, localnicii s-au înghesuit pe arenă, profitând de intrarea liberă: 7200 de spectatori au fost prezenți la meci, potrivit oficialilor.

Daniel Stanciu, directorul executiv al lui FC Argeș, a trăit la intensitate maximă meciul de la tribuna oficială. Stanciu a coborât pe bancă pentru a se bucura alături de fotbaliști doar după încheierea partidei pierdute de Chindia la Târgoviște!
  • Garita este cel mai îndrăgit jucător de la FC Argeș în acest moment. După fluierul de final, camerunezul a oferit sute de autografe, a făcut poze și i-a dat tricoul de joc unui mic suporter.
  • Jucătorii nu s-au bucurat exagerat de evitarea retrogradării directe, la Pitești. Aceștia au stat puțin pe teren, cu fanii, după care au mers în liniște în vestiar, relaxându-se cu apă plată și pizza.
  • Deși erau așteptați la autocar, unii jucători ai Petrolului au preferat să plece, după meci, cu mașinile personale aduse în Trivale de soții sau de prieteni!
  • Robert Moldoveanu a intrat pe teren în minutul 57:11, iar peste nici două minute și jumătate, mai exact în 59:32, l-a faultat dur din spate pe Facundo Rizzi și a fost eliminat după consultarea VAR.
  • Pentru piteșteni a fost penultimul meci disputat pe teren propriu! Va urma barajul pentru menținerea în Superligă, cu Oțelul sau Dinamo, iar apoi stadionul „Nicolae Dobrin” va fi demolat pentru a face loc unui stadion modern, în valoare de zeci de milioane de euro.

Surse: GSP, Digisport

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *