logo
RNTV Live

Indonezia intenționează să-și mute capitala din cauza impactului crizei climatice

indonesia-plans-to-build-its-new-capital-from-the-ground-up-to-replace-the-sinking-city-of-jakarta_3
Dudau Andreea Valentina

Indonezia are planuri de a-și reloca capitala din Jakarta într-un nou oraș numit Nusantara. Construcția acestui nou oraș este estimată să coste 35 de miliarde de dolari și se estimează că nu va fi finalizată până în 2045!

Mișcarea de schimbare a capitalei a fost declanșată de criza climatică, întrucât Jakarta se confruntă cu pericolul crescut al creșterii nivelului mării. Situată pe coasta de nord-vest a insulei Java, la gura de vărsare a râului Ciliwung, Jakarta este capitala și cel mai mare oraș al Indoneziei, având aproximativ 10,6 milioane de locuitori și aproximativ 30 de milioane în zona metropolitană. Aproximativ 40% din suprafața orașului este în prezent sub nivelul mării.

Guvernul indonezian a decis să transfere capitala în Nusantara, un nou oraș în curs de construcție pe coasta de est a insulei Borneo, la aproximativ 1400 de mile nord de Jakarta.

Construcția acestui oraș este estimată să coste aproximativ 35 de miliarde de dolari și este programată să fie finalizată până în 2045. Se preconizează ca aproximativ 6.000 de angajați guvernamentali să se mute acolo până la învestirea viitorului președinte al țării, în octombrie.

Această decizie nu este fără precedent. Brazilia a transferat capitala de la Rio de Janeiro la Brasilia în 1960, iar Abuja a devenit capitala Nigeriei, înlocuind Lagos, în 1991. Cu toate acestea, este prima dată când criza climatică joacă un rol semnificativ în această mișcare.

Creșterea nivelului mării din ultimii ani a determinat ca Jakarta să devină cel mai rapid oraș din lume care se confruntă cu scufundarea.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor