logo
RNTV Live

Sătui de indiferenţa autorităţilor locale, locuitorii unui cartier din Ploieşti sunt gata de “atac”

mitica apostol
Mihai Constantinescu

Indiferenţa autorităţilor locale pune în mişcare o comunitate!

Sătui de indiferenţa auorităţilor locale, locuitorii unui cartier din Ploieşti sunt gata de “atac”. Este vorba despre ploieştenii care locuiesc în cartierul Mitică Apostol. Aceştia ameninţă minicipaliltate că vor protesta pentru că, de ani de zile, problemele din cartierul lor nu au fost rezolvate. Au fost duşi cu vorba de la an la an , insă niciodataă problemele nu au fost rezolvate aşa cu li s-a promis în repetate rânduri. Pe lista doleanţelor oamenilor din acest cartier se numără si lipsa apei potabile, lispa străzilor asfaltate şi a canalizăre.

Iată scrisoare deschisă adresată autoritățile locale ploieștene

Locuitorii cartierului Mitică Apostol adresează această scrisoare deschisă autorităților locale ale municipiului Ploiești pentru a semnala nu doar problemele cu care se confruntă de zeci de ani (și care sunt sau ar trebui să fie cunoscute), ci și inerția și lipsa de transparență de care se lovesc în ultima vreme în comunicarea cu instituțiile responsabile din structura administrației locale.

Menționăm faptul că, la începutul acestui an, reprezentanți ai locuitorilor din cartier au fost invitați și au participat, cu speranță și încredere, la trei ședințe organizate de Primarul municipiului, ședințe care au identificat și prioritizat problemele cartierului și în care s-au promis soluții si rezolvări parțiale sau totale ale acestora. Cu bună-credință și ultimele resurse de răbdare și speranță, locuitorii cartierului au așteptat un semn, o acțiune concretă, un prim pas pe calea aducerii acestui cartier la un nivel normal de civilizație. Din păcate, toate demersurile făcute – adresele, emailurile, solicitările, telefoanele către primărie, comisii de specialitate, instituții responsabile, consilieri locali – au fost inutile, fără ecou sau cu răspunsuri formale, goale de conținut.

Reamintim care sunt principalele probleme ce plasează cartierul nostru undeva la nivelul secolului XIX:

– lipsa alimentării cu apă în cea mai mare parte a cartierului, fapt ce constituie o problemă de sănătate publică;

– existența unui sistem de canalizare cu mari probleme de execuție și care e nefuncțional;

– absența unui post permanent de politie – problemă de siguranță publică;

 drumuri ce nu au fost vreodată asfaltate, pline de gropi, de noroi sau praf (în funcție de starea vremii) aproape impracticabile pentru pietoni și mașini;

– lipsa oricărui serviciu de curățenie stradală.

– transport public în/din oraș cu frecvența foarte mică și lipsa legăturii pietonale cu orașul

Lista poate continua cu alte aspecte ale vieții în această comunitate care, în ciuda tuturor neajunsurilor, se dezvoltă din punct de vedere social și demografic de la un an la altul, fiind, totuși, probabil prea puțin interesantă și motivantă din punct de vedere electoral.

Solicităm pe această cale răspunsuri și reacții concrete și constructive din partea aleșilor locali, în vederea îmbunătățirii condițiilor de viață în cartier- inacceptabile pentru prezentul în care alții proiectează orașe spațiale.

Informăm astfel, din nou, despre situația cartierului și așteptam presa locală și națională să ne susțină în demersul nostru.

Invităm toți politicienii și factorii de decizie să facă o plimbare în acest cartier de mare și important municipiu să vadă cu ochii lor și sa audă în direct supărarea cetățenilor sătui de așteptat.

Locuitorii cartierului speră să vadă curând începerea lucrărilor de modernizare, a căror amânare va determina reluarea diferitelor forme de protest organizate anul trecut.

Locuitorii Cartierului Mitică Apostol,

reprezentați de AMA PLOIEȘTI”

COREP 07 SRL - Firma de constructiitermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor