În județul Dâmbovița, procesul de votare a început în toate cele 434 de secții de votare. Până la ora 11:00, au fost semnalate 24 de incidente sau fapte ilegale în context electoral, toate fiind verificate rapid de autorități.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moreni au fost sesizați că un buletin de vot a fost fotografiat. În urma verificărilor, s-a constatat că o femeie de 43 de ani din comuna Ocnița și-ar fi fotografiat buletinul de vot în timpul exercitării dreptului la vot. Femeia a fost sancționată contravențional cu o amendă de 600 de lei.

De asemenea, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fieni au fost sesizați că se continuă campania electorală. Verificările au arătat că un bărbat de 45 de ani din Glod ar fi condus un autoturism cu viteză redusă, având lipite afișe cu sigla unui partid politic. Acesta a fost sancționat contravențional cu o amendă de 1.400 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 115/2015.

În plus, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au fost sesizați despre un incident petrecut pe 8 iunie, în jurul orei 19:00. O tânără de 20 de ani din comuna Braniștea ar fi postat pe o rețea de socializare un clip video în care îndemna cetățenii să nu susțină un partid politic, deși campania electorală se încheiase. Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu avertisment pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 115/2015.

Până în acest moment, nu au fost sesizate incidente electorale grave. Toate sesizările cu caracter electoral primite sunt gestionate corespunzător și în mod echidistant, urmând ca după verificări să se stabilească care dintre acestea se confirmă.

Amintim că toate structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne desfășoară activități integrate pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiții de siguranță, verificând și sancționând rapid orice incident sau încălcare a normelor legale.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *