Într-o dezvăluire surprinzătoare, Direcția Națională Anticorupție (DNA) este pusă sub semnul întrebării în legătură cu un contract de achiziție referitor la o platformă web de gestionare a documentelor. Acest contract, finanțat cu aproximativ 650 de mii de lei din ajutorul norvegian destinat combaterii corupției, este acum subiectul unor acuzații de nereguli.

Conform investigației realizate de Rise Project, proiectul denumit „Combaterea criminalității și corupției” urmărea să îmbunătățească eficiența internă pentru gestionarea datelor și documentelor la nivelul DNA. Cu toate acestea, informațiile dezvăluite aduc la lumină o altă poveste, legată de firma care a obținut contractul și de conexiunile acesteia cu un angajat intern din cadrul DNA.

Compania Asseco See SRL a fost singurul participant și câștigător al licitației. Cu toate acestea, documentele prezentate au omis detalii esențiale, mai ales angajarea Simonei Elvira Sterea, soția lui Corneliu Sterea, șeful departamentului IT al DNA, de către Asseco See SRL. Această angajare a avut loc într-un interval foarte scurt înainte ca firma să obțină contractul cu valoare semnificativă.

Contactat de reporterii Rise Project, Crin Bologa, șeful DNA de la momentul încheierii contractului, spune că nu își aduce aminte detalii despre această achiziție, dar a specificat că „propunerile de numire în comisii erau făcute de compartimente de specialitate ale direcției, în funcție de specific. Cei care făceau propunerile verificau conformitatea cu normele legale, iar cei nominalizați dădeau declarații că pot face parte din astfel de comisii.”

Mai multe informații găsiți aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *