„Închisoarea Tăcerii“ de la Râmnicu Sărat va devini din 2026 obiectiv turistic. A fost emisă autorizaţie pentru renovare. Proiectul este finanțat cu 9 milioane de euro de Uniunea Europeană prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Fostul penitenciar va intra într-un amplu proces de reabilitare. Clădirea în care a funcţionat fosta închisoare are o vechime de peste un secol şi prezintă semne vizibile de degradare.

Primăria municipiului Râmnicu Sărat a emis autorizația în urma depunerii documentației de către Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc. Mai este necesar un singur pas, cel al procedurii licitației pentru contractarea lucrărilor de execuție, cea care se ocupă atât de organizarea licitației cât și de monitorizarea executării lucrărilor, fiind Compania Naționala de Investiții.

Proiectul este finanțat cu 9 milioane de euro de Uniunea Europeană prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Situată la marginea oraşului Râmnicu Sărat, „Închisoarea Tăcerii”, aşa cum mai este cunoscută temniţa din judeţul Buzău, a funcţionat timp de 62 de ani, între anii 1901 şi 1963.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *