logo
RNTV Live

ÎNCHISOARE PENTRU ȘOFERII DROGAȚI SAU BĂUȚI. CINE VINE CU O ASTFEL DE PROPUNERE

inchisoare-gratii
Oana Stoica

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a anunţat că va introduce, din nou, în circuitul parlamentar propunerea legislativă, iniţiată în 2019 şi respinsă de Parlament, prin care şoferii drogaţi, în stare de ebrietate sau fără permis care au generat un accident mortal să fie pedepsiţi cu închisoarea.

“România ocupă, în anul 2021, pentru al cincilea an consecutiv, primul loc în Europa la numărul de morţi în accidente rutiere. 1.779 de decese în total. Una dintre cauze o reprezintă consumul de alcool sau de substanţe interzise, pe lângă neglijenţă sau calitatea infrastructurii rutiere. În anul 2019, am demarat o iniţiativă de modificare a legislaţiei penale astfel încât niciun şofer băut, drogat sau fără permis care a produs un accident mortal să nu mai poată scăpa de pedeapsa cu închisoarea. (…) Astăzi, de Ziua Internaţională a Comemorării Victimelor Accidentelor Rutiere, anunţ public că voi relua iniţiativa pentru modificarea legii împotriva şoferilor care se urcă la volan fără să aibă dreptul de a conduce şi provoacă accidente rutiere mortale”, a scris pe Facebook, duminică, Robert Cazanciuc, vicepreşedinte al Senatului.

Senatorul dedică această iniţiativă legislativă “memoriei Anastasiei, fetiţa care anul acesta, chiar de Ziua Copilului, la doar 4 ani, a fost spulberată de un şofer fără permis, într-o goană nebună prin localitate”.

romsilvaromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor