O fostă unitate militară va deveni penitenciar. O închisoare care va avea 900 de locuri de detenție va fi construită la Unguriu, în judeţul Buzău. Contractul a fost semnat iar proiectul ar urma să fie finalizat până în 2027.  Ca noutate, aici fi un  pavilion numit „libertate asumată”, plasat în exteriorul penitenciarului, pentru deținuții din regimul deschis, aflați în perioada de pregătire pentru liberare.

Noul penitenciar din județul Buzău, va avea trei etaje, dar vor exista și spații destinate plimbării sau terenuri de sport. Închisoarea de la Unguriu va avea o capacitate de 900 de locuri de detenţie, din care 100 de locuri în regim deschis şi 800 de locuri în regim semideschis. Vor exista  4 metri pentru fiecare persoană privată de libertate.

Zona de detenție va avea 12 pavilioane interioare și unul exterior, iar fiecare pavilion va dispune de curte de plimbare proprie. Vor fi amenajate spații de reintegrare socială, fiind vorba de 4 cluburi pentru diverse activități, pentru lucrul cu grupuri mari; 3 săli de clasă; 1 bibliotecă; 1 sală calculatoare; 3 spații pentru activități de tip hobby sau club multifunctional, studio radio – tv și spațiu pentru activități sportive.

O componentă de absolută noutate va fi reprezentată de pavilionul „libertate asumată”, aflat în exteriorul penitenciarului, cu o capacitate de 16 locuri pentru deținuții din regimul deschis, aflați în perioada de pregătire pentru liberare.

 Valoarea totală a investiţiei este aproximativ de 65 de milioane de euro.

By Costin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *