logo
RNTV Live

Încerci să-ți dezvolți o alimentație mai bună? Iată 5 cărți despre nutriție

alimentatie-696×392-1
Constantin Corina

În drumul de a ne reface obiceiurile, mai ales cele legate de mâncare, cărțile pot fi un bun sprijn. Cu ajutorul următoarelor cărți veți putea înțelege mai bine unele procese și cum puteți să aveți controlul în deciziile alimentare

1.“Lacomul” de AK Blakemore este un roman episodic care are loc în Franța din secolul al XVIII-lea. Bazat pe viața lui Tarare, un tânăr țăran blestemat cu un apetit imens, romanul îl prezintă pe acesta căutând supraviețuirea și faima într-o trupă ambulantă, unde devine un spectacol de curiozități umane. Povestea explorează tema dorinței și a supraviețuirii în fața unui apetit copleșitor.

2. “Eu Gastronomic” de MFK Fisher este un jurnal de călătorie și explorare a relației personale a autoarei cu mâncarea și impactul războiului. Fisher scrie bogat și variat despre experiențele sale culinare și comuniunea cu mâncarea, oferind cititorilor o combinație captivantă de gastronomie, feminism și istorie, într-o poveste care explorează subtilitățile vieții și ale umanității.

3. Datoria față de plăcere de John Lanchester
„Aceasta nu este o carte de bucate convențională”, scrie eroul lui Lanchester, Tarquin Winot, în acest thriller-mascarat-în-bucătărie. Cartea începe cu observația că nu este o carte de bucate convențională, citând un comentariu al lui Bertrand Russell despre opera lui Ludwig Wittgenstein. Personajul principal, Winot, călătorește prin Franța către casa sa din Provence, oferind cititorului opinii și experiențe legate de arta și gastronomia din Normandia și Bretania, discutând cu personalități precum Brillat-Savarin și Elizabeth David. Odată ajuns acasă, instalează echipamente de supraveghere, urmărește un cuplu tânăr și acordă un interviu unui biograf al fratelui său. Pe parcurs, se dezvăluie un motiv întunecat pentru călătoria sa.

4. “Istoria secretă a alimentelor” – Matt Siegel; – dezvăluie povești ciudate, dar adevărate despre originea alimentelor noastre. Matt Siegel, autorul său, explorează istoria și cultura alimentelor, analizând subiecte precum utilizarea mierii pentru conservarea cadavrelor și mitul consumului de lapte. Cartea abordează mâncarea din diverse perspective și include capitole despre porumb, vanilie și istoria înghițirii. Scrisă cu umor și ireverență, este o lectură captivantă și informativă despre lumea alimentelor.

5. Din punct de vedere tehnic, mâncare: în misiunea Silicon Valley de a schimba ceea ce mâncăm
În ultimii ani, produse alimentare precum Beyond Meat și Impossible Foods au preluat meniurile restaurantelor și sunt ușor disponibile în supermarketuri. În timp ce startup-urile care le produc intenționează să contribuie la abordarea schimbărilor climatice și a bunăstării animalelor, autoarea Technically Food, Larissa Zimberoff, consideră că finanțarea și investitorii necesari pentru a realiza aceste produse sunt o sabie cu două tăișuri. „Actualul val de companii alimentare pretinde că este condus de misiune”, scrie Zimberoff.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor