Sursă foto: Kanal D

Începând cu data de miercuri, 16 august, vor începe probele scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat pentru sesiunea de toamnă a anului 2023, în conformitate cu calendarul oficial. Prima probă scrisă programată este cea de Limba și literatura română.

Este important să menționăm că acesta este primul examen național la care toate lucrările vor fi evaluate în format digital, conform declarațiilor ministrului Educației, Ligia Deca, și ale secretarilor de stat Florian Lixandru și Sorin Ion.

În săptămâna precedentă, au avut loc echivalarea probelor de competențe cu mediile din liceu la Limba română, limbi străine și Tehnologia Informației, în cadrul examenului național de Bacalaureat din sesiunea august-septembrie a anului 2023.

În data de joi, 17 august, va fi organizată proba obligatorie a profilului, care constă în alegerea între Matematică și Istorie. Proba la alegere a profilului și specializării este programată pentru data de 18 august, iar proba la Limba maternă va avea loc pe 21 august. Rezultatele inițiale vor fi afișate la data de 25 august, până la ora 12:00, conform calendarului.

Iată calendarul complet al examenului de Bacalaureat din sesiunea de toamnă a anului 2023:

  • 16 august 2023: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 17 august 2023: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 18 august 2023: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 21 august 2023: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
  • 25 august 2023: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 – 18:00)
  • 26 – 28 august 2023: Rezolvarea contestațiilor
  • 29 august 2023: Afișarea rezultatelor finale

În cadrul primei sesiuni a examenului de Bacalaureat din anul 2023, după soluționarea contestațiilor, rata de promovare a crescut cu 2,2% pentru toate promoțiile (de la 72,8% la 75%), apropiindu-se de procentul înregistrat în sesiunea iunie – iulie 2022 (75,2%), conform datelor furnizate de Ministerul Educației.

Este demn de menționat că sesiunea de Bacalaureat din toamnă va fi prima în care lucrările vor fi corectate digital în toate centrele de examen din țară. În acest sens, secretarul de stat Florian Lixandru a anunțat pe 26 iunie că Ministerul Educației a achiziționat platforma necesară pentru evaluarea digitalizată, extinzând astfel acest sistem la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat din toate centrele de examen din țară.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *