În perioada 21-22 iunie , la Comarnic va avea loc cea de-a III-a ediție a evenimentului muzical cu temă tradițională „Festivalul Drapelului”, dedicat Zilei Naționale a Drapelului, sărbătorită în România anual pe 26 iunie. Spectacolul, desfășurat pe durata a două zile, se va desfășura pe terenul de fotbal al orașului Comarnic. Pe scenă vor urca artiști precum Nico, Ansamblul etnofolcloric „Plăieșii”, Nicole Cherry, Ilie Caraș, Ansamblul „Brâu Muntenesc”, Florin Grigore și mulți alții.

De asemenea, având în vedere că pe 24 iunie se sărbătorește „Ziua Națională a Iei”, se va celebra și portul național, prin purtarea de ie sau cămașă tradițională românească. Sâmbătă, 22 iunie 2024, în jurul orei 15:00, va avea loc ceremonia de arborare a drapelului României, lângă scenă.

Pe muntele Pleșuva din Comarnic a fost arborat pentru prima oară Tricolorul țării în 1839, transformând localitatea într-un punct emblematic în istoria României.

Evenimentul de amploare este organizat de Primăria Comarnic, împreună cu grupul de firme Mari Vila, iar muzica, dansul și voia bună vor fi prezentate de cunoscutul jurnalist Octavian Ursulescu și de actorul Gabriel Fătu.

Participarea la cea de-a treia ediție a Festivalului Drapelului de la Comarnic este încurajată, oferind un spectacol dedicat Tricolorului, iubitorilor de istorie, cultură și tradiție românească.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews