logo
RNTV Live

Începând din primăvară, călătorii vor avea posibilitatea să traverseze Dunărea cu ajutorul unui autobuz amfibiu la Călărași

autobuz-plutitor
Constantin Corina

Din primăvară vom putea traversa Dunărea cu autobuzul. Şi nu pe pod, ci prin apă

Vehiculul, având capacitatea de transport a 35 de pasageri, va fi operat inițial de doi conducători: un șofer pentru porțiunea terestră, necesitând permis categoria D, și un căpitan de navă pentru navigația pe apă. Dacă este cazul, o singură persoană poate îndeplini ambele roluri. Conducătorul explică procedurile de funcționare, inclusiv activarea frânei de mână și pornirea sistemului electric.

Pentru o siguranță sporită, autobuzul este echipat cu veste de salvare. Întregul proiect a fost evaluat la 6 milioane de euro, iar începând din anul viitor, autoritățile promit că acest autobuz plutitor va fi disponibil pentru traversarea Dunării, conectând orașul Călărași cu localitatea Silistra din Bulgaria.

Realizarea acestui proiect depinde și de construirea unei rampe de acces pe malul bulgăresc. Inovația este finanțată din fonduri europene, iar prețul biletelor este proiectat să acopere doar cheltuielile de operare și întreținere, facilitând astfel transportul între cetățenii celor două țări și regiuni. Compania câștigătoare a licitației este din Ungaria, cu experiență în domeniul autobuzelor plutitoare, inclusiv la Budapesta.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor