logo
RNTV Live

Începând cu luna mai, pensiile vor fi distribuite mai devreme

pensie_minima
Dudau Andreea Valentina

În luna mai, pensionarii vor primi pensiile mai devreme, conform declarațiilor premierului Marcel Ciolacu. Ministerul Muncii se află în proces de elaborare a unui act normativ pentru a asigura că toate pensiile vor fi distribuite înainte de Paște!

Vârstnicii vor avea posibilitatea să-și facă cumpărăturile mai devreme, mai ales că vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunare din cauza creșterii prețurilor în ultima perioadă.

Banii vor ajunge mai rapid la pensionari și datorită faptului că bugetarii, inclusiv poștașii, vor avea liber în perioada 1 și 7 mai, momentul în care, în mod normal, sunt distribuite pensiile.

Premierul Marcel Ciolacu a solicitat ministrului să vorbească cu toate băncile din România pentru a identifica modificările necesare la convenții și cu Poșta Română, astfel încât toți pensionarii să își primească pensiile înainte de sărbătorile pascale.

În plus, o altă prioritate subliniată în ședința de Guvern este menținerea forței de muncă în țară.

“Avem în lucru la Ministerul Muncii un proiect de lege foarte important pe această temă, cel privind adoptarea salariului minim european în România. Solicit doamnei ministru Bucura Oprescu să punem acest act normativ în transparență publică imediat după Paști, pentru a stabili un calendar clar de dialog cu mediul de afaceri și sindicatele”, a declarat Ciolacu.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor