logo
RNTV Live

Începând cu luna mai 2024, elevele din municipiul Deva vor beneficia de acces gratuit la produse de igienă menstruală

pads-menstruation-stigma
Constantin Corina

Absorbantele gratuite vor fi disponibile pentru elevele din Deva în toate cabinetele medicale școlare din municipiu. Această inițiativă va începe să fie implementată începând cu luna mai 2024.

Scopul acestui nou program este de a oferi un acces ușor la produsele de igienă menstruală pentru elevele, cu accent pe cele din medii sociale defavorizate. De asemenea, se urmărește reducerea absenteismului școlar lunar și a presiunii financiare asupra familiilor cu venituri mici.

Această măsură a fost adoptată prin hotărârea consiliului local, iar conform documentelor asociate proiectului, în fiecare lună vor fi distribuite 700 de absorbante în cabinetele medicale din școlile din municipiu.

Primăria Deva transmite legat de program următoarele:

”În cadrul aceluiași program, medicii și asistentele medicale din rețeaua de medicină școlară vor desfășura activități de informare și consiliere a elevelor cu privire la importanța igienei intime și la schimbările care au loc în corpul lor – cu atât mai mult cu cât despre aceste subiecte nu se vorbește încă deschis în public și, de multe ori, nici în familie.

În lume, Scoția a fost prima țară care a oferit tuturor elevelor și studentelor accesul gratuit la produse menstruale, deschizând astfel discuția despre situația fetelor și femeilor din medii defavorizate, care nu-și permit anumite produse necesare pentru a merge la școală ori pentru a munci.

În unitățile de învățământ din municipiul Deva funcționează, în prezent, 18 cabinete de medicină generală, care asigură consultații și tratamente gratuite pentru aproximativ 10.000 de elevi. Cabinetele medicale școlare își desfășoară activitatea în subordinea Direcției de Asistență Socială Deva”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor