logo
RNTV Live

Începând cu data de luni, 8 ianuarie, modalitatea de circulație a trenurilor pe ruta Oradea – Cluj se va schimba

Tren-Coradia-Alstom-scaled
Constantin Corina

Începând cu data de 8 ianuarie, modul în care vor circula trenurile pe ruta Oradea – Cluj se va schimba

Începând de luni, 8 ianuarie, trenurile vor circula doar între Oradea și Poieni, precum și între Aghireș și Cluj, iar retur. Tronsonul Aghireș – Poieni va fi închis pentru lucrări de modernizare și electrificare a liniei Episcopia Bihor – Cluj Napoca, parte a unui proiect de 2 miliarde de euro planificat să se încheie în 2026.

Călătorii care utilizează traseul afectat nu vor achita costuri suplimentare, deoarece vor fi transferați cu autobuzele puse la dispoziție, conform prevederilor OUG 131/2023. Trenurile de călători vor continua să opereze doar la capetele liniei, iar autobuzele vor prelua călătorii în stațiile Aghireș și Huedin pentru asigurarea continuității pe distanța Cluj Napoca – Aghireș și retur.

Între Oradea și Cluj, vor circula doar trenurile companiilor private Interregional Călători și Transferoviar Călători. CFR SA asigură călătoriile cu un număr de 31 de autobuze pentru a acoperi diverse distanțe, asigurând transbordarea călătorilor în funcție de traseul și direcția acestora. Orarul autobuzelor va fi stabilit de operatorii de transport feroviar de călători, respectând necesitățile și programul călătorilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor