În urma tragicului incendiu de la Ferma Dacilor au fost dezvăluite o serie de probleme semnificative legate de autorizațiile de construcție și controlul autorităților. Informațiile furnizate de surse locale indică faptul că această fermă a fost în centrul atenției în trecut, dar că o serie de factori au contribuit la dificultățile întâmpinate de autorități în exercitarea controlului adecvat.

În anul 2020, Ferma Dacilor a fost supusă ultimului control din partea Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM). Conform unor martori, o petiție depusă la ITM a determinat desfășurarea unui control de noapte, în colaborare cu jandarmeria. Cu toate acestea, ITM nu a constatat nicio încălcare a normelor la acel moment.

În 2020 a fost emis un ordin din partea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), prin care se suspenda toate activitățile de control. Astfel s-a creat oportunitatea pentru Ferma Dacilor să evite ulterioare verificări și să funcționeze fără constrângeri în ceea ce privește respectarea normelor.

Sursele dezvăluie că există și probleme majore legate de autorizațiile de construcție. Într-un ordin emis de IGSU în 2020, s-a stabilit suspendarea controlului, dar autoritățile locale susțin că există neclarități privind momentul și condițiile în care Ferma Dacilor a primit autorizația de construcție. Se pare că ferma a funcționat o perioadă semnificativă de timp fără a deține aceste autorizații, iar autoritățile locale acum se confruntă cu dificultăți în stabilirea responsabilităților.

Potrivit surselor, toate operațiunile erau conduse pe persoană fizică, iar Primăria locală susține că, în timpul încercărilor de control, li s-a refuzat accesul pe motiv că nu erau proprietari. Acest aspect complică ancheta și ridică întrebări cu privire la transparența operațiunilor desfășurate la Ferma Dacilor.

Citește mai multe despre acest eveniment aici!

A șaptea victimă de la Ferma Dacilor, descoperită. Minor, complet carbonizat

Anchetă extinsă după tragedia de la Ferma Dacilor: DNA vrea redeschiderea unui dosar cu implicații asupra șefilor ISU Prahova

Focul de la Ferma Dacilor a fost pus INTENȚIONAT?

Numărul morților descoperiți în rămășițele de la Ferma Dacilor, în creștere/ UPDATE/ FOTO

Incendiu puternic la Ferma Dacilor. Un copil, extras carbonizat/ UPDATE

Noi imagini de la Ferma Dacilor. COD ROȘU de intervenție/ UPDATE/ VIDEO

VIDEO Incendiu violent la Gura Vadului! Arde Ferma Dacilor. Posibil OPT persoane decedate

Șeful ANPC exprimă nemulțumirea în cazul Fermei Dacilor: “Asocierile sunt doar în imaginația unora”

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *