logo
RNTV Live

Incendiu violent în miez de noapte, în Prahova/ VIDEO

incendiu dec
Erika Stoica

Pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Vălenii de Munte au fost solicitați să intervină azi-noapte pentru a gestiona un incendiu izbucnit la o locuință și anexe gospodărești din Teișani.

La locul evenimentului, trei autospeciale de stingere, o autospecială de primă intervenție și comandă, precum și un echipaj SMURD au acționat pentru a localiza și stinge incendiul, care a cuprins atât casa, cât și parțial anexele gospodărești, totalizând o suprafață de aproximativ 150 mp.

Eforturile prompte ale pompierilor au limitat extinderea flăcărilor, protejând astfel alte zone învecinate. Din fericire, în ciuda pagubelor materiale semnificative, evenimentul nu a provocat pierderi de vieți.

Incendiul a fost declanșat de un coș de fum neprotejat termic în raport cu materialele combustibile din zona de ardere.

În urmaproducerii acestui incident, se readuce aminte populației de importanța respectării unor reguli esențiale în sezonul rece, pentru a preveni astfel de evenimente nefericite:

  • Coșurile, burlanele și canalele trebuie curățate obligatoriu cel puțin o dată pe an.
  • În podul casei, coșul de fum trebuie obligatoriu tencuit pentru a preveni scăpările care ar putea duce la propagarea scânteilor și la riscul de aprindere.
  • Coșurile, burlanele și canalele de fum trebuie izolate de elementele combustibile ale pereților, planșeelor și acoperișurilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor