Featured Video Play Icon

Incendiu izbucnit la o locomotiva de tren, in Halta Tomsani din Prahova. In trenul respectiv se aflau 100 de calatori. Pentru interventia in conditii de siguranta, a fost intrerupta alimentarea cu energie electrica a ambelor fire de circulatie, fiind afectate cinci trenuri.

Era putin trecut de ora 7.00 cand locomotiva garniturii de tren, care se afla in dreptul Haltei Tomsani, a fost cuprinsa de flacari. Panica s-a instalat imediat, iar cei 100 de calatori ccare se aflau in vagoane au iesit cat au putut de repede, de teama sa nu se produca o nenorocire.

Asa se face ca interventia a fost cu atat mai dificila, cu cat ca flacarile amenintau sa se extinda rapid. In plus, pentru ca locomotiva a fost oprita pe trecerea la nivel cu calea ferata, pe drumul judetean 146 traficul s-a desfasurat extrem de greu.

Si reprezentantii CFR Infrastructura au anuntat incidentul prin intermediul unui comunicat de presa.

Mecanicul trenului a acţionat conform procedurilor aferente unor asemenea situaţii, a avizat serviciul 112, a decuplat cuplul de vagoane de locomotivă şi a intervenit cu mijloacele din dotare până la sosirea echipei de intervenţie. Siguranţa şi securitatea pasagerilor nu au fost puse în pericol”, au transmis reprezentanții CFR Călători.

Salvatorii au stabilit apoi ca flacarile au pornit in urma unei defectiuni a motorului electric. Pentru ca se afla sub tensiune a facut ca mai multe cabluri sa se aprinda si astfel sa declanseze incendiul.

By Costin