În data de 21 octombrie 2024, un incendiu a izbucnit pe un teren al unei balastiere dezafectate din zona fostelor gropi de exploatare din Strejnicu, unde au fost abandonate diverse deșeuri. Incidentul a fost sesizat printr-un apel la 112, iar la fața locului a fost direcționată o patrulă operativă din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Blejoi.

Apelantul a fost identificat la locul incidentului și a declarat că a observat fumul care ieșea din zona gropii de gunoi, motiv pentru care a contactat autoritățile.

Verificările efectuate la fața locului au confirmat că incendiul se manifesta pe terenul balastierei dezafectate. Un echipaj al ISU Prahova s-a deplasat la fața locului pentru a lichida focul, pompierii fiind deja în acțiune pentru a stinge incendiul.

Deși s-au făcut eforturi pentru a contacta telefonic reprezentanții Gărzii de Mediu Prahova, aceștia nu au putut fi găsiți, urmând să fie informați oficial printr-o adresă scrisă despre incidentul constatat.

În urma verificărilor, a fost întocmit un dosar penal cu autor necunoscut, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „eliminarea, deținerea și păstrarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate,” conform articolului 66 litera G din OUG 92/2021.