Un puternic incendiu a izbucnit miercuri seară la Mănăstirea Delta Neajlovului din Budeni, Giurgiu, ca urmare a unui foc lăsat nesupravegheat în aer liber, conform declarațiilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU).

Conform autorităților, flăcările au ajuns la acoperișul clădirii chiliilor aflate în construcție, distrugând o suprafață de aproximativ o mie de metri pătrați. Incendiul s-a extins și la materiale lemnoase și vegetație uscată, mistuind aproximativ 2.500 de metri pătrați.

ISU Giurgiu a fost alertat de preotul mănăstirii, care a observat focul și a solicitat intervenția pompierilor prin apelarea numărului de urgență 112. La fața locului s-au deplasat echipe din Stația Mihăilești, Punctul de Lucru Călugăreni și Detașamentul Giurgiu, cu trei autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenții la înălțime și o cisternă. La momentul intervenției, incendiul cuprinsese acoperișul clădirii chiliilor aflate în construcție, precum și o zonă extinsă de materiale lemnoase și vegetație uscată.

Date fiind riscurile majore pe care le prezenta flăcările, inclusiv pentru lăcașul de cult și un autoturism parcat în apropiere, pompierii din Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Comana s-au alăturat eforturilor de stingere, aducând două cisterne și un utilaj pentru a facilita decopertarea anexelor.

Primele investigații de la fața locului indică faptul că focul a fost declanșat cel mai probabil de un foc deschis lăsat nesupravegheat într-un spațiu deschis.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *