În urma unui foc nesupravegheat a izbucnit un incendiu de vegetație în Delta Neajlovului. Acesta s-a extins aproximativ 40 de hectare.

„Au ars păpuriş, trestie şi lăstariş, pe o suprafaţă de circa 40 de hectare. Pompierii au reuşit să protejeze din calea flăcărilor pădurea, lanurile de porumb şi de floarea soarelui. Întreaga zonă afectată a fost monitorizată până în această dimineaţă, în jurul orei 3,30. Cel mai probabil, incendiul a fost provocat de un foc în aer liber, lăsat nesupravegheat”, a precizat ISU Giurgiu.

Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor. – adaugă ISU Giurgiu.

Incendiul se manifesta în mai multe focare, în apropierea pădurii şi a culturilor agricole, arderea fiind întreţinută de vânt. Pompierii au folosit atomizoare, vermorele şi lopeţi pentru a stinge flăcările pentru locurile unde n-au putut interveni cu autospeciale.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *