În data de 9 iulie, meteorologii au emis o avertizare de Cod Galben pentru val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat. În regiunile afectate, valul de căldură se va extinde și se va intensifica, acoperind Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală, local în Moldova și Maramureș, precum și sud-vestul Transilvaniei.

Temperaturile maxime vor varia între 35 și 37 de grade Celsius, iar în regiunile sudice se vor înregistra temperaturi de 38 până la 39 de grade. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități pe arii extinse, accentuând disconfortul termic. Noaptea, temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând nopți tropicale.

Meteorologii avertizează că valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice treptat în toată țara în zilele următoare. Autoritățile recomandă evitarea expunerii prelungite la soare, hidratarea corespunzătoare și evitarea efortului fizic intens în orele de vârf ale zilei.

Pentru protejarea sănătății în această perioadă de caniculă extremă, este important să rămâneți la curent cu informațiile meteo și să urmați sfaturile specialiștilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews