logo
RNTV Live

Incă 3.000 de soldați NATO în România, în cadrul extinderii prezenței militare începând din primăvară anului viitor

armata taiwan
Constantin Corina


Începând din primăvara anului viitor, România va primi încă 3.000 de militari NATO, conform unei decizii luate la vârful alianței

Acești militari se vor alătura Grupului de Luptă Franceză de la Brașov, care va fi ridicat la nivel de brigadă.

Anunțul a fost făcut joi de generalul francez Loïc Girard, conform informațiilor oferite de Europa Liberă. În prezent, în România se află peste 1.000 de militari NATO.

Grupul de luptă NATO din România a fost constituit imediat după invazia Rusiei în Ucraina din februarie 2022. Franța este țara care coordonează acest grup de luptă, amplasat la Cincu, în județul Brașov.

Aceasta este una dintre cele opt grupuri de luptă create de Alianța Nord-Atlantică după anexarea ilegală a peninsulei Crimeea de către Rusia în 2014.

Generalul francez Loïc Girard, comandant adjunct al Comandamentului Multinațional al Diviziei de Sud-Est al NATO din România, a anunțat, joi, la o întâlnire cu jurnaliştii români, că, pe lângă cei aproximativ 3.000 de noi militari NATO care vor veni în România, majoritatea francezi, în baze. se vor desfășura și echipamente noi: 37 de tancuri Leclerc și obuziere Caezar.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor