logo
RNTV Live

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, prezent la Manastirea Ianculești/ VIDEO

manastirea Ianculesti
Erika Stoica

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului este prezent in Prahova, la Doimari. Acesta oficiaza Sfanta Liturgie la Manastirea Ianculești. Apoi va oficia slujba de pomenire a uneia dintre ctitorele lacasului de cult, Eleonora Ianculescu.

ÎPS Teodosie, are o legatura de suflet cu Manastirea Ianculesti pentru ca pe vremea cand era Episcop Vicar la Arhiepiscopia Bucuresti s-au pus bazele Manastirii.

Sfânta mănăstire Ianculești a luat ființă în 14 iulie 2005, conform hotărârii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române nr. 162 / 2005, ca obște monahală de călugări cu hramul ”Înălțarea Sfintei Cruci”, care se sărbătorește la 14 septembrie. Starețul acestei sfinte mănăstiri este Pcuv. Protosinghel Benedict Sbîrnău. Ideea înființării acestei sfinte mănăstiri aparține ctitorilor acestuia, anume, Eleonora Ianculescu și Ecaterina Ianculescu din Ploiești, care au dorit ca în apropierea casei părintești din Comuna Șoimari – Județul Prahova să fie înălțată o sfântă mănăstire, în amintirea și spre pomenirea părinților Victoria și Bucur Ianculescu, donând în acest scop 32 ha teren.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor