logo
RNTV Live

Înainte și după: Imaginile din satelit arată consecințele devastatoare ale inundațiilor din Brazilia

NTk5NzExOWNhNzM2MDMzZDY4MTU1MGFiNjc3YTYy.thumb
Constantin Corina

Inundațiile devastatoare din sudul Braziliei au fost surprinse în imagini satelitare. Cel puțin 95 de persoane și-au pierdut viața în Rio Grande do Sul, iar peste 1 milion de oameni au fost afectați

Peste 150.000 de persoane au fost evacuate din cauza inundațiilor, generate de revărsarea râurilor Taquari și Cai din regiune. Într-una dintre imagini, un întreg cartier din partea nordică a Porto Alegre, capitala statului, este inundat. Drumurile au devenit râuri noroioase, iar câmpurile largi sunt sub ape. Aeroportul Internațional Salgado Filho din capitală a fost afectat, cu piste și drumuri complet inundate.

Precipitațiile record sunt asociate cu fenomenul climatic El Niño, care încălzește apele Pacificului și provoacă ploi abundente în sudul Braziliei. Încălzirea globală, alimentată în principal de arderea combustibililor fosili, agravează condițiile meteorologice extreme din regiune. Rio Grande do Sul, statul cel mai sudic al Braziliei și, în trecut, o regiune agricolă liniștită, a fost afectat de fenomene meteorologice extreme în ultimii ani.

Stadionul de fotbal Gremio Arena, cu o capacitate de 55.000 de persoane, este înconjurat de ape, iar terenul de fotbal este complet inundat. Președintele brazilian Luiz Inácio Lula da Silva a trimis un decret legislativ Congresului pentru a accelera transferul de resurse în zonă. Guvernul federal a coordonat o operațiune masivă de salvare, în care au fost implicați aproximativ 15.000 de salvatori și au fost salvate peste 46.000 de persoane din ape.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor