Sursă: news.ro

În Vrancea, patru turişti au fost surprinşi de o ploaie torenţială pe un traseu montan.

Duminică, echipe formate din jandarmi, salvamontişti, pompieri şi poliţişti au participat la căutarea a patru turiști, printre care și un minor. Ei au fost surprinși de o ploaie torențială când parcurgeau un traseu montan.

Jandarmeria Română: „În această dimineaţă am fost solicitaţi să intervenim pentru căutarea unor persoane rătăcite pe un traseu montan din apropierea localitaţii Lepşa”.

Echipa formată din jandarmi montani, salvatori montani din cadrul Salvamont Vrancea, poliţişti şi pompieri a găsit la aproximativ patru kilometri de la intrarea în traseu, în zona refugiului ”La Pândar” trei bărbaţi şi un minor.

Jandarmeria Română: „Aflându-se în staţiunea Lepşa, s-au hotărât să  urmeze un traseu turistic montan, dar au fost surprinşi de o ploaie torenţială. Echipa de salvare i-a condus în siguranţă pe cei patru turişti la autoturismele personale”.

Autoritățiile îndrumă toţi iubitorii muntelui să respecte indicaţiile jandarmilor montani şi a echipelor de salvatori montani. De asemenea, ei sfătuiesc turiștii să nu se abată de la traseele turistice marcate.

Sursă: news.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *