Sursă foto: Ziare.com

În urma consultării a 16.134 de copii din întreaga ţară, Consiliul Naţional al Elevilor a emis un raport conform căruia mai bine de trei sferturi (78,2%) dintre aceștia nu sunt de acord cu introducerea unui examen de admitere la liceu, separat de Evaluarea Naţională.

Noul proiect de lege de Educaţiei prevede un examen de admitere diferenţiat pentru unităţile de învăţământ liceal care îşi doresc acest lucru, însă ar fi dedicat în principal claselor unde există competiţie, pentru maximum 50% dintre locuri.

Locurile rămase urmează să fie ocupate prin repartizare computerizată, în baza examenului de Evaluare Naţională. Examenul de admitere se va desfăşura după Evaluarea Naţională, iar la el vor putea participa numai elevii care au obţinut minimum 5 la fiecare probă. Elevii care nu vor fi admişi în urma examenului de admitere vor fi repartizaţi computerizat.

Consiliul Național al Elevilor: „CNE se împotriveşte introducerii examenului de admitere, întrucât liceul este un ciclu obligatoriu în România, deci procesul de admitere ar trebui să fie unul unitar pentru toţi elevii, desfăşurat într-un mod necompetitiv. Totodată, cum structura noului examen de Bacalaureat este una ce se axează pe competenţe generale, învăţământul liceal ar trebui să promoveze aceleaşi principii, nu să îndrepte elevii către o unică specializare.

Prin această variantă, nu vor exista discrepanţe de dificultate în cadrul subiectelor. La polul opus, doar 37% sunt de părere că fiecare unitate de învăţământ ar trebui să le conceapă separat.”

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *