Kenny Holston/Pool/AFP/Getty Images

Narendra Modi a oferit liderilor mondiali o eșarfă filată manual la New Delhi în cadrul summitului G20, reprezentând un act înrădăcinat în istorie și simbolism pentru premierul indian.

În timp ce liderii națiunilor G20 au intrat în memorialul Rajghat pentru Mohandas K. Gandhi, iubitul tată al independenței Indiei care a fost asasinat în 1948, au fost întâmpinați cu eșarfe khadi, un simbol cheie al campaniei sale de rezistență non-violentă care a ajutat la câștigarea independenței Indiei de dominația colonială britanică.

Modi a fost văzut așezând materialul de bumbac alb murdar țesut manual în jurul gâtului președintelui american Joe Biden și prim-ministrului britanic Rishi Sunak, printre alții, pozând pentru fotografii în fața unui fundal mare al Ashramului Sabarmati din statul Gujarat, unul dintre numeroasele reședințe pe care le ținea Gandhi în India.

„Pe măsură ce diverse națiuni converg, idealurile atemporale ale lui Gandhi Ji ne ghidează viziunea colectivă pentru un viitor global armonios, incluziv și prosper.” Modi a scris duminică pe X, cunoscut anterior ca Twitter.

Pentru Gandhi, omul ce reprezinta la nivel global pacea și non-violența, eșarfele khadi erau o emblemă a încrederii în sine, un articol de îmbrăcăminte care putea fi făcut local de indieni și conceput pentru a opri importarea produselor sau fabricarea lor în Marea Britanie în timpul dominația colonială a Indiei.

Tot în aceasta zi, în ultima zi a summitului, premierul britanic Rishi Sunak şi soţia sa Akshata Murty, amândoi hinduşi, au vizitat templul şi centrul spiritual Akshardham din Delhi şi au recitat rugăciuni în sanscrită.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *