Patriarhia Română anunță că, cu ocazia împlinirii a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, slujba de Te Deum va fi oficiată în toate bisericile!

Patriarhia Română aduce la cunoștință organizarea unor slujbe de mulțumire cu ocazia sărbătoririi a 165 de ani de la Unirea Principatelor Române (24 ianuarie 1859). Această aniversare reprezintă un moment esențial în istoria poporului român, marcând realizarea unui ideal istoric prin alegerea Domnitorului Alexandru Ioan Cuza în funcția de Domnitor al Moldovei și al Țării Românești, eveniment solemn desfășurat la București.

Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală și slujba de parastas, în cadrul căreia vor fi comemorați Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Mitropoliții Nifon Rusailă al Țării Românești și Sofronie Miclescu al Moldovei, alături de toți cei care au contribuit la realizarea Unirii Principatelor Române, va avea loc miercuri, începând cu ora 9:30. La ora 11:00, va fi oficiată slujba de Te Deum, urmată de un cuvânt din partea ierarhului slujitor.

Conform prevederilor Legii 215/2016 privind ceremoniile oficiale și a Hotărârii Sfântului Sinod nr. 6.312/2022, ceremonia religioasă va fi desfășurată de către clerici, iar depunerile de coroane la monumente vor fi efectuate de către autoritățile civile și militare.

La data de 24 ianuarie 2024, ierarhii, preoții și diaconii Bisericii Ortodoxe Române vor săvârși slujba de Te Deum în toate bisericile din cadrul Patriarhiei Române. La încheierea acestei slujbe, clopotele vor fi sonate timp de un minut.

Patriarhia Română: „Aniversarea Unirii Principatelor Române şi comemorarea făuritorilor acesteia constituie un act solemn care are menirea să menţină aprinsă candela unităţii şi demnităţii noastre naţionale”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *