logo
RNTV Live

În timpul unui show aviatic din Portugalia, două avioane s-au ciocnit în aer. Un pilot a decedat, iar altul a fost rănit

befunky-collage-33-scaled
Constantin Corina

Două avioane de mici dimensiuni s-au ciocnit duminică după-amiază, pe 2 iunie, în timpul unui spectacol aviatic în orașul Beja, situat în sudul Portugaliei. Unul dintre avioane s-a prăbușit și a explodat, rezultând decesul unui pilot, au anunțat forțele aeriene portugheze (PAF).

Beja AirShow, cel mai mare spectacol aerian din Portugalia, a fost organizat de Forțele Aeriene Portugheze (PAF) la o bază aeriană din Beja, situată la 180 km sud de Lisabona. Un videoclip filmat de un spectator și distribuit pe rețelele de socializare a surprins șase avioane în zbor, dintre care unul urcă și lovește un alt avion în aer, provocând prăbușirea acestuia.

„Forțele Aeriene regretă să anunțe că, la ora 16:05, în timpul spectacolului aviatic de la Beja, două avioane au fost implicate într-un accident în timpul unei demonstrații aeriene”, au transmis forțele aeriene într-un scurt comunicat.

Cele două avioane care s-au ciocnit sunt de tip Yakovlev Yak-52, un model de avion de antrenament și acrobație, și făceau parte dintr-o patrulă de acrobație aeriană numită YAK STARS, prezentată de organizatori drept „cea mai mare echipă civilă de acrobație aeriană din sudul Europei”.

Avioanele erau pilotate de piloți portughezi și spanioli. Căpitanul Forțelor Aeriene, Patricia Fernandes, a declarat pentru postul RTP că „unul dintre piloți, de naționalitate spaniolă, a decedat, iar un alt pilot a fost rănit”.

După accident, PAF a decis să anuleze Beja AirShow.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews


romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor