logo
RNTV Live

În stațiunea Straja au fost pornite tunurile de zăpada artificială

deschidere pârtii
Tudor Teodora

Administratorii pârtiilor din stațiunea Straja au demarat eforturi pentru a începe sezonul de schi în această iarnă pe 30 noiembrie, iar pentru acest scop, au deja în funcțiune tunurile de zăpadă artificială.

Emil Părău, unul dintre administratorii pârtiilor din Straja, a declarat pentru Agerpres că “de câteva zile, 45 de tunuri de zăpadă artificială funcționează continuu. Ne-am propus să deschidem sezonul de schi pe 30 noiembrie și să avem un strat de zăpadă bătută cu ratracul în grosime de 30 de centimetri.”

În această situație, pârtiile Constantinescu, Mutu, Platoul Soarelui și Alfa – cea mai căutată de schiori – vor fi deschise pe 30 noiembrie. Acestea vor opera și în regim nocturn, având program între orele 9:00 – 21:00 în primele zile.

Pe 30 noiembrie va începe și funcționarea telegondolei din Lupeni spre Straja, iar parcarea cu sute de locuri de la stația de plecare va fi disponibilă pentru turiști.

În prezent, în stațiunea Straja mai sunt disponibile locuri de cazare pentru zilele și săptămânile următoare, însă se așteaptă ca acestea să fie ocupate rapid pe măsură ce pârtiile de schi devin accesibile și turiștii își planifică vacanțele.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor