logo
RNTV Live
tymbark

În semn de protest faţă de modificările din statutul magistratului, tribunalul Buzău își suspendă activitatea

tribunal buzau
Dumitrache Catalina

În perioada 6-9 iunie, activitatea Tribunalului Buzău va fi suspendată în semn de protest faţă de preconizatele modificări legate de pensionare din statutul magistratului.

Se solicită solicită imperativ dialog de către Adunarea Generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Buzău, în privința modificării oricăror modificări legate de pensionare şi solicită din partea Guvernului predictibilitate şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

,,Solicită imperativ ca orice soluţie legislativă să fie urmarea dialogului loial între puterea judecătorească şi cea legislativă, pentru găsirea unor rezolvări care respectă predictibilitatea, garanţiile constituţionale şi demnitatea statutului de judecător.

Solicită ferm ca modificările legislative preconizate să nu afecteze drepturile magistraţilor aflaţi în funcţii şi orice eventuală modificare a vârstei de pensionare să producă efecte exclusiv în privinţa judecătorilor recrutaţi sub imperiul noilor reglementări ce trebuie, în mod imperativ, corelate cu ritmul îmbunătăţirii condiţiilor de muncă.

Solicită imperativ asigurarea resurselor materiale şi umane necesare unei normale organizări a activităţii instanţelor de judecată, în scopul respectării drepturilor la un proces echitabil şi la soluţionarea cauzelor într-un termen rezonabil”, se poate observa în comunicatul transmis de Tribunalul Buzău.

Totuși, încă vor fi organizate şedinţe de judecată în cauze, în care sunt judecate persoane în stare de detenţie, pentru măsuri preventive, drepturi şi libertăţi, ordine de protecţie, ordonanţe preşedinţiale sau probleme legate de minori şi familie. T

O nouă adunare a judecătorilor pe 8 iunie ,,pentru reanalizarea situaţiei care a generat protestul” va fi organizată de către Tribunal.

Demersurile legale pe care le vor întreprinde personalul auxiliar de specialitate şi personalul conex din instanţe faţă de proiectul de lege privind pensiile de serviciu sunt susținute de magistrali, ,,inclusiv sub forma protestului”, declară Tribunalul Buzău.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilvaromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor