logo
RNTV Live

În Râmnicu Vâlcea a fost inaugurat un nou sens giratoriu

default
Dudau Andreea Valentina

Astăzi, primarul Mircia Gutău a inaugurat sensul giratoriu de la intersecția străzii Posada cu Calea lui Traian din Râmnicu Vâlcea. Proiectul a fost completat cu fonduri alocate din bugetul de stat, în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”!


Investiția a fost motivată de necesitatea soluționării unei intersecții cu un grad ridicat de risc de accidente, care anterior era semaforizată (funcționând normal pe timpul zilei și cu semafoarele trecute pe funcționare galben-intermitent în timpul nopții). De asemenea, s-a urmărit creșterea siguranței pietonilor care traversează zona și fluidizarea traficului în comun. Pe lângă sensul giratoriu propriu-zis, care gestionează intersecția drumurilor Râmnicu Vâlcea – Horezu – Târgu Jiu (strada Posada) și Râmnicu Vâlcea – Drăgășani – Craiova (Calea lui Traian), s-au realizat următoarele:

  • O bretea de acces pentru mijloacele de transport în comun pe strada Posada.
  • Trotuare și spații verzi pentru confortul pietonilor.
  • Instalații de iluminat public și un sistem de supraveghere video pentru asigurarea siguranței.
  • Două treceri de pietoni semaforizate cu buton.
  • Lucrări de relocare a rețelelor de utilități care intersectau zona.

Proiectul a fost posibil și datorită implicării Consiliului Județean Vâlcea, care a pus la dispoziție un teren necesar desfășurării investiției. Președintele Constantin Rădulescu, prezent la eveniment, a subliniat colaborarea eficientă dintre instituțiile implicate și a anunțat că mai sunt în plan alte proiecte de dezvoltare în parteneriat la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea.

Un alt proiect similar vizează realizarea unui sens giratoriu la intersecția străzii Copăcelu cu drumul către stațiunea Ocnele Mari, cunoscut pentru aglomerația crescută în special în perioada sezonului estival și care se estimează că va fi finalizat până la sfârșitul acestui an.

Alte proiecte planificate includ:

  • Extinderea rețelei de alimentare cu gaze pe 53 de străzi din municipiu, în curs de desfășurare și cu termen de finalizare în prima jumătate a anului 2025.
  • Construirea unei artere de legătură între strada Morilor și splaiul Independenței.
  • Ridicarea unui pod peste râul Olănești, cu estimarea finalizării în anul următor.
  • Amenajarea cu dale elastice a trecerii de cale ferată de pe strada Drumul Gării, ce urmează să fie finalizată în toamna acestui an.

Aceste proiecte, alături de toate investițiile realizate cu finanțări de la bugetul de stat sau din fonduri europene, sunt disponibile pe Harta proiectelor cu finanțări nerambursabile, accesibilă la adresa ramnicuvalcea.finantariexterne.ro.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor