logo
RNTV Live

În punctul vamal de la Calafat a fost inaugurată prima bandă dedicată în exclusivitate autovehiculelor înmatriculate în Uniunea Europeană

424611371_1122736785874291_114546164707662537_n
Constantin Corina

În Agenția de Control și Încasare (ACI) s-a introdus o bandă de circulație dedicată exclusiv autovehiculelor înmatriculate în Uniunea Europeană.

Pe banda opusă, va fi permisă circulația atât pentru autovehiculele înmatriculate în statele membre UE, cât și pentru cele înmatriculate în state non-UE.

Începând de mâine, aceste benzi dedicate autovehiculelor înmatriculate în UE vor fi operaționale și la punctele de trecere a frontierei de la Nădlac II și Borș II.

Benzile destinate la punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu vor fi funcționale după implementarea noului sistem de preselecție a camioanelor, care include instalarea unui cântar suplimentar.

Conform înțelegerilor stabilite în discuțiile cu transportatorii, implementăm aceste benzi de preselecție a traficului rutier greu acolo unde configurația drumului permite acest lucru.

Sorin Grindeanu precizează că pe benzile marcate cu inscripția “EU” vor putea circula doar camioanele înmatriculate în Uniunea Europeană. Pe benzile marcate cu inscripția “ALL TRUCKS” vor putea circula atât autocamioanele înmatriculate în state non-UE, cât și cele înmatriculate în state membre UE în cazul în care benzile “EU” sunt aglomerate sau dacă banda “ALL TRUCKS” este liberă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor