În plină criză a energie, un investitor din Filipeștii de Pădure vine cu un răspuns inedit: stații de biogaz. Produce energie din deșeuri.
Un studiu aflat în derulare cu privire la dezvoltarea capacităților de biomasă și biogaz în România și în țările din regiune demonstrează că țara noastră are un potențial uriaș în acest domeniu. Pană în acest moment, însă, s-a profitat foarte puțin de această posibilitate. Romania se situează la doar 1% din capacitatea de utilizare a acestui potențial.
Prahova face excepție la acest capitol. La Filipeștii de Pădure funcționează o astfel de stație din 2012. La vremea aceea, nimeni nu se gandea că investiția va deveni o gură de oxigen în vremuri de criză, așa cum sunt cele pe care le traversăm în această perioadă. Practic, orice deșeu, inclusiv gunoiul de grajd poate fi transformat în energie.
Biogazul, beneficii incredibile
Producerea de biogaz vine la pachet cu efecte remarcabile pe mai multe paliere. In primul rand se produce energie (elecrică și termică) din nimic, adică din deșeuri. Folosind deșeurile se aduce un plus și mediului înconjurător, acestea fiind reutilizate într-un mod extrem de eficient. De asemenea, biogazul este un aliat și pentru agricultură (deșeurile rezultate în urma activităților pe care le realizează pot fi transforme în energie pentru consum propriu).
Mai multe știri pe republikanews.ro
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.