Foto: Ministerul Mediului - România

Centrul din Otopeni acoperă o suprafață de aproximativ 10.000 de metri pătrați și este specializat în numărarea și sortarea ambalajelor de băuturi colectate, provenind atât de la comercianți, cât și de la mașinile de tip RVM.

Acesta completează cele trei centre din județele Cluj, Timiș și Brașov.

„Am promis că vom lăsa o Românie mai curată decât am găsit-o şi de la lună la lună se întâmplă acest lucru. Cifrele prezentate sunt impresionante: 160 de milioane de ambalaje colectate în luna aprilie înseamnă 160 de milioane de PET-uri mai puţine în gropile de gunoi, în albiile râurilor, în păduri sau în natură, în general. Când mi s-a spus că, pe 7 mai, am colectat aproape zece milioane de ambalaje, n-am putut decât să mă bucur. Cu această ocazie, îmi permit să fac şi un pronostic. Sunt convins că, în luna mai, vom depăşi bariera de 200 de milioane de ambalaje colectate într-o lună, la fel cum mă aştept ca sistemul să crească în fiecare zi”, a declarat ministrul Mircea Fechet, la inaugurare.

Aflat într-o vizită de lucru în România, ministrul mediului din Republica Moldova, Sergiu Lazarencu, a declarat, la rândul său:

„Sunt sigur că acest sistem va funcționa din ce în ce mai bine în România iar noi, ca țară care ne dorim să ajungem cât mai curând în Uniunea Europeană, suntem interesați direct să preluăm această bună practică și în Republica Moldova. Luna trecută, în Parlamentul Republicii Moldova, a fost votată, în lectură finală, Legea privind deșeurile, ceea ce ne va permite să implementăm și noi Sistemul de Garanție-Returnare, după modelul României”.

„Au trecut 5 luni de la lansarea SGR în România, am investit în tehnologie de ultimă oră, implementăm o infrastructură avansată la nivel național și permitem fiecărei persoane din această țară să recicleze. Asta ne va ajuta să ne atingem țintele impuse de UE și, cel mai important, este că ne va ajuta să avem un mediu mai curat, mai verde, aici în România, pentru generațiile actuale și viitoare. Așa arată succesul, așa arată ceea ce construim acum!”, a spus Gemma Web, CEO și președinte RetuRO SGR.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNew

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *