logo
RNTV Live

În Oradea, cireșii japonezi au înflorit, aducând cu ei o explozie de culoare și parfum

OIP
Constantin Corina


Oradea este martorul unui adevărat spectacol de culoare și parfum odată cu înflorirea cireșilor japonezi, simbol al venirii primăverii. Această perioadă , de aproximativ zece zile, atrage sute de localnici și turiști străini în Piața Unirii din oraș

Cireșii japonezi sunt cu siguranță vedetele acestei perioade în Oradea. Căutați atât de profesioniști, cât și de iubitorii de fotografie, acești arbori încântă nu doar cu aspectul lor uimitor, ci și cu parfumul lor delicat.

O mare parte din localnici și turiști, cu telefonul în mână sau chiar însoțiți de fotografi personali, se străduiesc să găsească un unghi perfect pentru a surprinde splendoarea cireșilor japonezi. “Locația este un decor superb pentru ședințe foto, atât cele organizate, cât și cele spontane. Oamenii de rând nu ratează ocazia de a imortaliza această frumusețe”, afirmă Marian Kofler, un model prezent în zonă.

“După ce magnoliile și-au încheiat înflorirea, acum cireșii japonezi își încântă privitorii și oferă oportunitatea fotografilor, fie ei amatori sau profesioniști, să își pună în valoare talentul în fotografie“, explică Ovi Pop, un fotograf local.

Cireșii japonezi sunt recunoscuți în întreaga lume pentru frumusețea lor, iar în țara lor de origine au chiar un festival dedicat lor. Florile de cireș sunt deosebit de prețuite în cultura japoneză, fiind considerate simboluri ale vieții și ale renașterii.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor