logo
RNTV Live

În luna martie se va inaugura un nou drum expres în România. Denumit DEx16, acesta se întinde pe o lungime de 19 kilometri.

cGcmdz04MDAmaGFzaD00ZTk3ZWZiYWY3Nzg5NjAyOTMxNzBjYTViYTY4MjJjYw==.thumb
Constantin Corina


Directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a declarat că circulația pe Drumul Expres 16 va fi deschisă în această lună.


Drumul Expres 16 (DEx16) conectează Centura Oradea (girația Sântandrei) cu Autostrada A3.

Șoseaua are aproape 19 kilometri lungime, iar conform informațiilor oferite de Cristian Pistol, stadiul lucrărilor pe acest drum a atins 96%. Proiectul are o valoare de 545,9 milioane de lei (fără TVA).

Contractul pentru proiectare și execuție a fost semnat în iulie 2021, iar constructorul Strabag a primit un termen de 30 de luni, din care 6 pentru proiectare și 24 pentru execuție. Conform datelor disponibile pe site-ul CNAIR, data estimată pentru finalizarea lucrărilor la DEx16 este aprilie 2024.


Care sunt drumurile expres în construcție în România?

În prezent, în România sunt în curs de execuție două tronsoane din Drumul Expres 12 (Craiova-Pitești), celelalte două din acest proiect fiind deja inaugurate. De asemenea, se lucrează la Drumul Expres Brăila-Galați, cu o lungime de 10,7 kilometri, cu termen de finalizare în mai 2024, și la drumul expres Turda-Dej, care asigură conexiunea între A3 și DN1 în zona localității Tureni, având o lungime de aproape 5 kilometri și termen de finalizare în februarie 2025.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor