logo
RNTV Live

În luna februarie au fost colectate 18 milioane de ambalaje de plastic! Ministerul Mediului spune că sunt cifre record

370544098_801108912015114_7851076228358012717_n
Constantin Corina

Miercuri, Mircea Fechet, ministrul Mediului, a afirmat că în luna februarie, care nu s-a încheiat încă, au fost adunate peste 18 milioane de ambalaje prin Sistemul Garanţie-Returnare. A subliniat că aceste cifre reprezintă un nou record înregistrat în colectarea ambalajelor.

„Pot să vă spun că doar în luna februarie care nu s-a încheiat încă au fost colectate peste 18 milioane de ambalaje. Asta se datorează mai ales populaţiei, avem cifre care bat record după record pentru că, dacă ne amintim ce s-a întâmplat în lunile din urmă, în luna decembrie am avut aproximativ 30.000 de ambalaje colectate, în luna ianuarie am avut 2,2 milioane de ambalaje, iar astăzi avem peste 18 milioane”, a spus ministrul într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres. 

Fechet afirmă că Sistemul Garanţie-Returnare funcționează eficient și își atinge obiectivele, exprimându-și bucuria că nu există probleme majore asociate cu acesta. El speră ca România să devină o țară în care reciclarea să devină o parte integrată a vieții cotidiene.

Cu toate acestea, recunoaște că sistemul nu este perfect și că apar zilnic mici probleme, pe care încearcă să le remedieze. Fechet a subliniat că există producători care doresc să împiedice progresul către o țară a reciclării, intentând să iasă din acest program.

  • Conform acestui sistem, pentru fiecare ambalaj din sticlă, plastic sau metal, cu volum între 0,1 și 3 litri, ce poartă logo-ul SGR, se va plăti o taxă de 50 de bani la achiziționare. Aceste ambalaje pot fi returnate la orice magazin înscris în sistem, unde consumatorii vor primi înapoi suma de 50 de bani. Cu toate acestea, va dura câteva luni până când toate ambalajele vor purta noul logo, cu estimări că abia în vara anului viitor se va ajunge la exclusivitatea ambalajelor SGR.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor