logo
RNTV Live

În jurul a 500 de persoane fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen au fost localizate în ţara noastră

romania-schengen-465×390
Constantin Corina

Poliția Română a raportat că în intervalul 16 – 22 februarie, polițiștii români, împreună cu partenerii din statele membre Schengen, au identificat un total de 710 persoane, 43 de vehicule și 35 de documente care erau subiectul unor alerte introduse în Sistemul Informatic Schengen.

“Astfel, au fost localizate pe teritoriul ţării noastre 493 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române”, a precizat Poliţia Română.

De asemenea, în cadrul României au fost confiscate 24 de documente și au fost descoperite 33 de vehicule căutate de autoritățile din spațiul Schengen, destinate fie confiscării, fie folosirii ca probe în procedurile judiciare.

În plus, partenerii străini au identificat 217 persoane căutate de autoritățile române pe teritoriul lor, datorită schimbului de informații prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională al Inspectoratului General al Poliției Române.

Dintre acestea, 28 erau subiectul unor mandate europene de arestare emise de Poliția Română, 17 erau semnalate de statele membre ale Schengen pentru refuzul intrării sau șederii pe teritoriul lor, altele 22 de persoane erau căutate pentru participarea la proceduri judiciare, iar 10 erau semnalate ca dispărute de către autoritățile române.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor