În Ibănești, la o fabrică de lactate, s-a produs un accident în care patru bărbați au căzut într-un bazin de decantar/ Trei dintre ei au fost scoși din apă în stop cardiac, iar unul dintre aceștia a fost resuscitat!

Duminică, patru bărbați au căzut într-un bazin de decantare din curtea unei fabrici de cașcaval din Ibănești, județul Botoșani. Echipajele de salvare i-au extras pe cei patru, dar doar unul dintre ei era conștient, ceilalți trei fiind în stop cardio-respirator.

Una dintre victime a fost resuscitată cu succes, în timp ce medicii continuă eforturile de resuscitare pentru celelalte două.

Conform informațiilor furnizate de ISU Botoșani, bărbații implicați în accident au vârste cuprinse între 47 și 56 de ani.

Salvatorii au intervenit rapid, mobilizând cinci echipaje din Detașamentul Dorohoi și Botoșani, inclusiv două autospeciale de stingere echipate pentru intervenții în spații înguste, trei ambulanțe SMURD (printre care și o ambulanță de terapie intensivă mobilă) și o ambulanță din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean. Victimele au fost evacuate din bazin de către pompieri și preluate de echipajele medicale prezente la fața locului.

Elicopterul SMURD Iași a fost solicitat și a aterizat pe un teren viran în apropierea fabricii pentru a oferi suport medical. Situația este în continuare monitorizată de autorități.