Începând cu luna februarie, firma Euro Banknote Memory va lansa în vânzare o bancnotă comemorativă cu valoare nominală de 0 euro, pentru a marca evenimentul istoric al Debarcării în Normandia, cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la acest moment semnificativ.

Pe această bancnotă, vor fi prezentate fotografii vechi de la eveniment și un afiș expus pe străzile Londrei în 1940, conform ordinelor generalului Charles de Gaulle.

Această inițiativă comemorează trei date-cheie ale celui de-al Doilea Război Mondial: 18 iunie 1940, ziua Apelului lui de Gaulle; 6 iunie 1944, Ziua Debarcării în Normandia; și 8 mai 1945, data semnării armistițiului.

Bancnota cu valoare nominală de zero euro este produsă de Oberthur Fiduciaire într-un tiraj limitat de 3.000 de exemplare și include elemente de securitate specifice unei bancnote autentice, precum filigrane și numere de serie unice.

Începând cu anul 2015, Euro Banknote Memory a introdus pe piață bancnote-suvenir în locuri turistice renumite, precum Acvariul de la Saint-Malo și Opéra Garnier. Vizitatorii au posibilitatea să achiziționeze un cupon cu imaginea monumentului în valoare de doi euro.

Bancnota comemorativă pentru Debarcarea în Normandia va fi pusă în vânzare începând cu data de 11 februarie la Isle, în Haute-Vienne, în apropiere de Limoges.

Chiar dacă „valoarea” nominală a bancnotei este zero euro, pasionații pot achiziționa această piesă unică la prețul de trei euro.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *