Mai multe persoane au fost rănite în furtuni violente în Franța, unde s-au înregistrat grindină, tornade și ploi diluviene în mai multe departamente

Joi, 11 departamente au fost plasate sub alertă cod portocaliu de furtună de către La Chaîne Météo.

Météo France a avertizat miercuri despre riscurile asociate unor furtuni „puternic ploioase și uneori violente” în regiunile Limousin, Centre-Val de Loire, Auvergne și Bourgogne. Agenția a emis alerte de cod portocaliu sau roșu pentru 14 departamente.

Aceste furtuni au fost însoțite de grindină, rafale de vânt și ploi abundente.

Observatorul furtunilor, Institutul Keraunos, a înregistrat peste 15.000 de fulgere și descărcări electrice începând de miercuri la ora locală 16:00 și până joi la ora locală 5:00.

În Nantes, în departamentul Loire-Atlantique, o mare parte din oraș a fost inundată miercuri seara, cu 40 de litri de apă pe metrul pătrat căzând în doar jumătate de oră. Rețelele de canalizare nu au putut face față, iar centrul orașului a fost afectat.

În regiunea Besançon din Doubs, un „potop” de grindină a acoperit străzile cu o mantie albă către ora locală 23:00.

Video-uri impresionante circulă pe rețelele sociale, arătând comuna Fraisan din Jura acoperită complet de grindină albă.

La Mâcon, în Saône-et-Loire, o „furtună supercelulară” a cauzat pagube în viile din Beaujolais. Meteorologul Guillaume Séchet a raportat că grindină a căzut în zonă.

O scurtă tornadă a afectat stațiunea de schi Chalmazel în Loire, cauzând daune în pădurile din apropiere și provocând moartea unei vaci după căderea unui copac.

În comuna Carlepont din Oise, o altă tornadă a fost înregistrată în timpul unei furtuni, provocând pagube care au necesitat intervenția pompierilor.

Aceste evenimente au generat intervenții ample pentru gestionarea efectelor devastatoare ale vremii extreme în Franța.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews