logo
RNTV Live

În centrul Damascului, a avut loc o explozie provocată de o mașină capcană

atentat-siria-1024×641-1
Dudau Andreea Valentina

Sâmbătă, într-un cartier din centrul capitalei siriene Damasc, o mașină capcană a explodat în apropierea mai multor ambasade, conform declarațiilor presei oficiale siriene. Din fericire, incidentul nu a produs victime!

În contextul unei creșteri a tensiunilor regionale, o explozie a avut loc în cartierul Mazzeh din Damasc. Această explozie vine în urma unui atac atribuit Israelului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie, soldat cu moartea a șapte membri ai Gardienilor Revoluției, forțele armate ideologice ale Iranului.

Agenția de presă oficială siriană, Sana, a informat că explozia a avut loc în Piața al-Houda, cauzată de detonarea unui dispozitiv exploziv plasat într-o mașină. Potrivit sursei citate, nicio persoană nu a fost rănită în urma acestui incident. Cartierul Mazzeh găzduiește consulatul și ambasada Iranului, precum și alte misiuni străine, însă momentan nu se cunoaște cine se află în spatele acestei explozii și care a fost ținta acesteia.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a declarat că șoferul mașinii era “o persoană cu cetățenie libaneză care nu a fost încă identificată”, fără a furniza alte detalii.

Forțele siriene au instituit un cordon de securitate în jurul mașinii, care a suferit daune ușoare.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor