logo
RNTV Live

În cadrul Conferinței de Securitate de la München, ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr a subliniat importanța priorității dotării Armatei României cu cele mai moderne echipamente disponibile.

armata-romana
Constantin Corina

„Dotarea Armatei României cu echipamente de ultimă generaţie este o prioritate pentru echipa mea şi vom continua să căutăm cele mai eficiente soluţii în această direcţie. Într-o lume extrem de competitivă şi într-un domeniu aflat într-o continuă dinamică, trebuie să avem capacitatea de a ne adapta, inclusiv prin îmbrăţişarea noilor tehnologii, digitalizarea şi cercetarea pe dimensiunea de apărare”, a transmis ministrul Tîlvăr, conform Agerpres.

Ministrul Apărării Naționale a reiterat importanța respectării graficului agreat pentru livrarea echipamentelor achiziționate, având în vedere poziționarea strategică a României pe Flancul Estic al NATO și la Marea Neagră.

În plus, oficialul român a salutat inițiativele companiei americane de a dezvolta un Centru de mentenanță pentru sistemul HIMARS în țara noastră, la Bacău, prin compania Aerostar, și de a asigura mentenanța aeronavelor F16 ale Forțelor Aeriene Române.

De asemenea, ministrul Angel Tîlvăr a reiterat decizia României de a achiziționa 32 de aeronave F-35, un pas “extrem de important”, aprobat de Parlamentul României, subliniind necesitatea unei cooperări continue pentru succesul acestei achiziții, inclusiv prin perspectiva cooperării industriale.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor