logo
RNTV Live

În Botoșani, stăpânul unui câine dintr-o rasă periculoasă a fost amendat de jandarmi cu 3.000 de lei, după ce l-a lăsat liber și fără botniță în apropierea unui loc de joacă.

muscat-de-caine_1170x480
Dudau Andreea Valentina

Jandarmii din Botoșani au amendat cu 3.000 de lei stăpânul unui câine dintr-o rasă periculoasă, după ce l-a lăsat liber și fără botniță în apropierea unui loc de joacă!

La sfârșitul săptămânii trecute, reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani au anunțat că au aplicat amenzi în valoare totală de 12.000 de lei pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

“Amenzi în valoare de 3000 de lei au fost aplicate pentru un bărbat, aflat sub influența băuturilor alcoolice, care sâmbătă seara a lăsat liber și fără botniță un câine din rasa Cane Corso în incinta spațiului de joacă pentru copii de lângă Primăria comunei Coțușca, fără să îi pese de posibilele consecințe ale atacului canin asupra unei persoane”, au transmis jandarmii.

Ei au subliniat că rasa de câini Cane Corso este inclusă în categoria a II-a de câini periculoși, conform definiției din Ordonanța de Urgență nr. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi.

Potrivit legii, proprietarii sau deținătorii temporari ai câinilor din rasele periculoase trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani și să nu fi fost condamnați pentru săvârșirea unei infracțiuni contra persoanei.

De asemenea, accesul câinilor periculoși din categoria a II-a (American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso și metișii lor) în localuri publice, mijloace de transport în comun, locuri publice sau părți comune ale imobilelor este permis doar dacă aceștia poartă botniță și sunt ținuți în lesă de către o persoană care îndeplinește condițiile legale.

Nerespectarea acestei prevederi constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 1500 și 3000 de lei, au mai explicat jandarmii.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor