logo
RNTV Live

În această se seară se poartă Tango la Filarmonica Ploiești! Concert susținut de Analia Selis

441075332_854991579999947_9195108805688717981_n
Constantin Corina

Astăzi, 12 mai 2024, Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești va fi gazda unui eveniment muzical extraordinar: concertul Analiei Selis, care face parte din turneul național aniversar „Tango Auténtico”.

Acest turneu marchează 20 de ani de carieră artistică a îndrăgitei artiste și 10 ani de explorare și interpretare a tango-ului.

Originară din Argentina, Analia Selis și-a găsit locul în România în anul 2003, când a câștigat inimile publicului român prin obținerea premiului al III-lea la prestigiosul Festival Internațional „Cerbul de Aur” de la Brașov în anul 2004.

Pe lângă Analia Selis, pe scenă vor urca și doi muzicieni de renume internațional: Julián Caeiro la pian și aranjamente muzicale și Damián Foretic la bandoneon.

  • Julián Caeiro este un pianist, compozitor și aranjor cu o bogată carieră internațională. Absolvent al Conservatorului de Muzică „Carlos López Buchardo”, al Școlii Populare de Muzică din Acellaneda și al Universității Naționale din Lanus, Caeiro a străbătut numeroase țări în cadrul turneelor sale, inclusiv Germania, Elveția, Italia, România, SUA, Japonia, China, Brazilia, Chile și Uruguay.

El colaborează strâns cu Ministerul Culturii din Argentina în calitate de aranjor și director muzical pentru proiecte de amploare și a colaborat cu artiști de talie mondială precum Ricky Martin și Duo Caeiro Velaszquez.

  • Damián Foretic, bandoneonist, profesor și compozitor argentinian, este un alt nume de referință în lumea muzicală internațională. A efectuat turnee în peste 100 de orașe din întreaga lume, inclusiv Rusia, Polonia, Finlanda, Irlanda, Anglia, Danemarca, Germania, Italia și multe altele.

În februarie 2023, a lansat seria “Tangos sin arreglo” (Tango fără aranjament), un eveniment dedicat improvizației în tango, iar în prezent susține ateliere de improvizație și introducere în tango și bandoneon. Foretic este implicat în numeroase proiecte cu artiști din Argentina și Europa, consolidându-și reputația ca unul dintre cei mai talentați și inovatori muzicieni din domeniul tangoului.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNew

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor